Έρευνα & Ανάπτυξη

Τα μηχανήματα που παράγει η RAM EUROPE είναι καινοτομικά και γι αυτό το λόγο λειτουργεί τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την παραγωγή προτύπων μηχανημάτων.
Η ανάπτυξη νέων μηχανημάτων ξεκινάει από την σχεδίαση - προσομοίωσή των μέσω Η/Υ και συνεχίζει με την παραγωγή του προτύπου και τις δοκιμές - ελέγχους σε χώρους που προσομοιώνουν την ακτή και σε πραγματικές συνθήκες - πραγματικές ακτές.

Κάποιες από τις ερευνητικές προσπάθειες της RAM EUROPE έχουν χρηματοδοτηθεί από την Γ.Γ.Ε.Τ, στα πλαίσια του ΠΑΒΕΤ όπως:

Α) Το Νοέμβρη του 1987, έγινε δεκτή από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης ερευνητική πρόταση της RAM EUROPE με θέμα: «Μέθοδοι αφύγρανσης, ξήρανσης - συμπίεσης συσπόρου βάμβακος, βελτίωση ποιότητας». Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε για το 1988 και η κατασκευή του βιομηχανικού προτύπου χρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΠΑΒΕ 1989.


Β) Στα πλαίσια του ΠΑΒΕ 1996 χρηματοδοτήθηκε η προσπάθεια ανάπτυξης ερπυστριοφόρων φορέων καθαρισμού ακτών , με τίτλο: «Κατασκευή Μηχανήματος Καθαρισμού των Ακτών - Πολλαπλών Χρήσεων».

Γ) Στα πλαίσια του ΠΑΒΕΤ 2000 χρηματοδοτείται η υπό εκτέλεση έρευνα για την
«Προστασία ακτών από πετρελαική ρύπανση με τη χρήση τεχνολογίας CLEANMAG - Kατασκευή πρωτότυπου οχήματος διασκορπισμού & περισυλλογής απορροφητικού υλικού CLEANMAG σε μολυσμένες ακτές».

Η ανάπτυξη νέων προϊόντων με αυτοχρηματοδοτούμενη έρευνα έχει εξελιχθεί ως εξής:

Το 1993
• Μελέτη - κατασκευή ειδικών εξαρτήσεων καθαρισμού ακτών.
• Ανάπτυξη νέων μηχανημάτων επεξεργασίας βιομάζας.
• Πιλοτική παραγωγή οπτικών ινών.

Το 1994
• Μελέτη - κατασκευή εξαρτήσεων αμμοκαθαρισμού.
• Πιλοτική παραγωγή ελκόμενων μηχανημάτων αμμοκαθαρισμού.

Το 1995
• Μελέτη - κατασκευή αναρροφητικών μηχανημάτων καθαρισμού ακτών για ακτές με βότσαλα και πέτρες.
• Πιλοτική παραγωγή χειροδηγούμενων μηχανημάτων καθαρισμού ακτών.

Το 1998
Ρυμουλκούμενο μηχάνημα καθαρισμού ακτών ROTO BEACH 2.0 χωρητικότητας κάδου 3 m³.

 


Το 1999
Δημοτικό όχημα ερπυστριοφόρο παντός εδάφους - πολλαπλών χρήσεων.

1999
Ρυμουλκούμενο όχημα καθαρισμού ακτών με περιστρεφόμενο κάδο συλλογής απορριμμάτων 4 m³.

1999
Ελκόμενο μηχάνημα καθαρισμού ακτών για μικρούς γεωργικούς ελκυστήρες.

1999
Ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα καθαρισμού ακτών με συλλογή απορριμμάτων καθ΄ όλο το πλάτος της ερπύστριας.

 


 

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία και απεριόριστες δυνατότητες στην ανάπτυξη νέων προϊόντων - μηχανημάτων ή ειδικών κατασκευών που δεν υπάρχουν στην αγορά και αποτελούν ειδικές παραγγελίες πελατών μας.


Επίσης συμμετείχε ως partner στο Ερευνητικό πρόγραμμα του ΤΕΙ Πειραιά για την ανάπτυξη του σκάφους συλλογής πετρελαιοκηλίδων στην θάλασσα με την Μαγνητική Μέθοδο CLEANMAG στα πλαίσια του προγράμματος LIFE 99ENV/GR/567 με τίτλο:

 

 

 "Demonstration & large scale application of the new magnetic method "CLEANMAG" for the clean up of waterborn oil spills".
Στο πρόγραμμα αυτό κατασκευάστηκε μικρό αντιρρυπαντικό σκάφος για χρήση σε αβαθείς περιοχές και σε μικρά λιμάνια και όρμους καθώς και πρωτότυπο αντιρρυπαντικό πλοίο.

   
 
Design & Web Development by Alpha Advertisement, BugByte