Ιστορική
Αναδρομή

Η Ιστορία της RAM EUROPE


Μια αναδρομή σε όλη την Ιστορία απο το 1952 ώς σήμερα , στην μεγαλύτερη Βιομηχανία Μηχανημάτων στην Ελλάδα.

16 Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας

 • 1951

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ο Ανδρέας Ρέντζος αποφοιτεί από τη νυχτερινή σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ". Ο Ανδρέας Ρέντζος ιδρύει ομώνυμη προσωπική εταιρεία με έδρα τον Ορχομενό της Βοιωτίας.

 • 1951 - 1959

  Η εταιρεία ασχολείται με κατασκευές - επισκευές πετρελαιομηχανών.

 • 1960 - 1975

  Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή ειδικών γεωργικών μηχανημάτων. Αρχικά παράγει κεντρόφυγκες ποτίσματος και το 1962 συνεχίζει με το τζιφάρι. Το 1963 ξεκινάει την κατασκευή ψεκαστικών μηχανημάτων, αντλιών ψεκασμού και αντλιών τεχνητής βροχής. Επόμενος σταθμός είναι το 1972, οπότε και η εταιρεία ξεκινάει να παράγει πνευματικούς μεταφορείς δημητριακών.

 • 1978 - 1979

  Η εταιρεία κατασκευάζει το RAM 110 Columbia - Απορροφητήρας Δημητριακών.

 • 1980 - 1987

  Tο 1981 η RAM EUROPE κατασκευάζει στελεχοκόπτες-καταστροφείς και πατεντάρει το σύστημα αυτόματης λίπανσης των συλλεκτικών βάμβακος με υδραυλική κίνηση (αρ.ευρεσιτεχνίας 72065/8.8.83). Επισημαίνουμε ότι στην περίοδο 1951-1989, η εταιρεία απέκτησε 16 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

 • 1988

  Ιδρύεται η RAM EUROPE, η οποία σε συμπαραγωγή με την Ιταλική εταιρεία HYMACH, ξεκινάει την κατασκευή υδραυλικών χορτοκοπτικών βραχιόνων.To 1990 σε συμπαραγωγή με την Ιταλική εταιρεία EUROMACH, η RAM EUROPE κατασκευάζει εκσκαφείς αναδασώσεων.

 • 1990

  Την ίδια χρονιά, η εταιρεία γίνεται επίσημος προμηθευτής του Ο.Τ.Ε. (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος) με διάφορες συμβάσεις και προμηθεύει τον οργανισμό με οχήματα πολλαπλών χρήσεων, εξοπλισμό διάστρωσης καλωδίων, οπτικών ινών, μικροεκσκαφέα (συμπαραγωγή με AGRIPROGRAM Ιταλίας), καλαθοφόρα (συμπαραγωγή με COMET Ιταλίας) και άλλα.

 • 1991

  Πρώτη πιλοτική παραγωγή πρωτότυπου μηχανήματος καθαρισμού ακτών τύπου RAM 100 S.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται πρόγραμμα καθαρισμού-αναβάθμισης των ακτών και ευαισθητοποίησης του κοινού που διαρκεί για την τριετία 1991-1993

 • 1994

  Το 1ο πιλοτικό πρόγραμμα καθαρισμού ακτών ,υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ στις ακτές της Ανατολικής Αττικής, μήκους 50 χλμ. εκτελείται από την RAM EUROPE ενώ η ενημέρωση ευαισθητοποίηση του κοινού γίνεται από την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S. και την Οικολογική εταιρεία Ανακύκλωσης.

 • 1996

  Στα πλαίσια του ΠΑΒΕΤ 1996, χρηματοδοτήθηκε η ερευνητική πρόταση της RAM EUROPE που αφορούσε την: «Κατασκευή Μηχανήματος Καθαρισμού Ακτών Πολλαπλών Χρήσεων». Η πιλοτική παραγωγή που ακολούθησε αφορούσε 15 τεμάχια του μηχανήματος καθαρισμού ακτών Beach Star και 15 του Roto Beach.

 • 1996 - 1999

  Διεξήχθησαν 11 διεθνείς διαγωνισμοί που αφορούν μηχανολογικό εξοπλισμό καθαρισμού και αναβάθμισης ακτών. Οι προμήθειες έγιναν στα πλαίσια του Β' Κοινοτικού Πλαισίου και μέσω του Προγράμματος Καθαρισμού Παράκτιων Περιοχών Τουριστικού Ενδιαφέροντος και Πολυσύχναστων Ακτών Κολύμβησης. Συνολικά, οι συμβάσεις αφορούσαν 160 μηχανήματα τα οποία παραδόθηκαν σε 11 Ελληνικές Νομαρχίες.

 • 1999

   

  Τον Μάρτιο του 1999, το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 5 Ελληνικές και Ευρωπαϊκές εταιρείες. Η προμήθεια αφορούσε 534 οχήματα πολλαπλών χρήσεων και εξαρτήσεις και το ποσό της σύμβασης έφτασε τα 5.757.000.000 δρχ. Η σύμβαση κατακυρώθηκε στη RAM EUROPE.

  Συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Διευθυντή της εταιρείας μας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Παπαδόπουλο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Φλωρίδη και τους συνεργάτες τους κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας στον Ορχομενό στα πλαίσια της παράδοσης 534 οχημάτων ΑΜΒΙΕΝΤΕ και εξαρτήσεων του Προγράμματος "Καποδίστριας".

  Κατα τη διάρκεια υπογραφής της σύμβασης με τον
  Υφυπουργό Εσωτερικών, κο Λ. Παπαδήμα.

 • 2000

  Η RAM EUROPE υπογράφει σύμβαση με την Περιφέρεια Ανδαλουσίας στην Ισπανία για 15 Μηχανήματα Καθαρισμού Ακτών, τύπου Roto Beach στους Δήμους: Isla Cristina, Punta Umbria, Sanlucar de Barrameda, Chipiona, Rota, Puerto Santa Maria, Tarifa, Velez-Malaga, Torremolinos, Marbella, Barbate, Pulpi, Mojacar, Almeria.

 • 2001

   

  RAM EUROPE επεκτείνεται στη διεθνή αγορά και ιδρύει τη RAM EUROPE ESPANA με έδρα τη Ζaragoza. Η εταιρεία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2001.

  Tον Δεκέμβριο του 2001, η RAM EUROPE υπογράφει συμβόλαιο με την Ιταλική εταιρεία FOREDIL MACCHINE S.r.l., το οποίο καθιστά την εταιρεία μας τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του οχήματος πολλαπλών χρήσεων ΑΜΒΙΕΝΤΕ ανά τον κόσμο, πλην της Ιταλίας.


  Τον Δεκέμβριο του 2001, ιδρύεται η εταιρεία RPM σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία FOREDIL MACCHINE S.r.l. και με σκοπό την προώθηση του οχήματος πολλαπλών χρήσεων ΑΜΒΙΕΝΤΕ και των μηχανημάτων καθαρισμού ακτών στην Ιταλία.

 • 2002

  Η RAM EUROPE συνεχίζει να επεκτείνεται στη διεθνή αγορά και ιδρύει τον Ιανουάριο του 2002 τη RAM EUROPE ROMANIA με έδρα το Βουκουρέστι.

  Ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας μας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κο Στεφανόπουλο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ρουμανίας, κο Iliescu.

 • 2005

  Τη θυγατρική RAM ITALIA ιδρύει το 2005 η RAM EUROPE και με αυτή εξαγοράζει προς 2,6 εκατ. ευρώ, δύο ιταλικές επιχειρήσεις FOREDIL MACCHINE s.r.l και PACAGNELLA s.r.l. Με την κίνηση αυτή η RAM EUROPE στοχεύει να ενισχύσει την παρουσία της σε επικερδή τμήματα της αγοράς περιβάλλοντος όπως τα δημοτικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων ΑΜΒΙΕΝΤΕ και οι μικροί φορτωτές.

 • 2006

   

  Η εταιρεία επεκτείνεται και αγοράζει από τη βιομηχανία κονσερβών ΚΩΠΑΪΣ ΑΒΕΕ τις εργοστασιακές της εγκαταστάσεις έκτασης 50.874m. Με την επένδυση αυτή η RAM EUROPE αυξάνει τη συνολική της έκταση σε 93.874m γης από τα οποία τα 26.700 m είναι κτιριακές εγκαταστάσεις.

 • 2007

  Το 2007 η RAM EUROPE επιχειρεί επιτυχώς στην Αρχαία Ολυμπία με το  ειδικό πυροσβεστικό όχημα JUMBO TRACK MULTI που ανέπτυξε η ίδια σε συνεργασία με Γερμανικό οίκο. Η εταιρεία εισέρχεται έτσι στον τομέα πυρόσβεσης.

 • 2008

  Το 2008, κερδίζοντας διεθνή διαγωνισμό, η εταιρεία προμηθεύει το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Πεκίνο με τα 2 πρώτα ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα ΑΜΒΙΕΝΤΕ SNOWCUTTER.

   

  Tο 2008 η  RAM  EUROPE  επιχειρεί  επιτυχώς  στο  δάσος  της  Στροφιλιάς,  στην Πελοπόννησο και το 2009 στην Βορειοανατολική Αττική με το ειδικό πυροσβεστικό όχημα JUMBO TRACK MULTI.

 • 2019

  Το 2019 υπογράφει σύμβαση με την εταιρία SALIA sal με σκοπό την εξαγωγή των προϊόντων και των υπηρεσιών της στον Λίβανο.