Καθαρισμός Ακτών Εφαρμογές

Καθαρισμός Ακτών

ΠΡΟΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΛΙΜΝΩΝ, ΠΟΤΑΜΩΝ

Στα μηχανήματα καθαρισμού ακτών που κατασκευάζει η RAM EUROPE περιλαμβάνονται και ειδικές εξαρτήσεις κατάλληλες για τον προκαθαρισμό των παραλιών από υλικά που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα (ξύλα, φύκια κλπ). Με τις εξαρτήσεις αυτές συγκεντρώνονται τα υλικά σε σωρούς αφού γίνει αναμόχλευση της άμμου σε ρυθμιζόμενο βάθος και φορτώνονται σε οχήματα. Η όλη εργασία γίνεται χωρίς να αφαιρείται άμμος και να αλλοιώνεται η μορφή της παραλίας .

Οι εξαρτήσεις προκαθαρισμού προσαρμόζονται σε μηχανήματα τελικού καθαρισμού ακτών αλλά και σε άλλα όπως οχήματα πολλαπλών χρήσεων, ελκυστήρες κτλ. Ο προκαθαρισμός έχει εφαρμογή σε ακτές θαλάσσης, λιμνών αλλά και σε ομαλές όχθες ποταμών.

        

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΛΙΜΝΩΝ, ΠΟΤΑΜΩΝ

Η RAM EUROPE κατασκευάζει και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία μηχανημάτων καθαρισμού παραλιών τα οποία διακρίνονται σε αυτοκινούμενα και ελκόμενα από οχήματα πολλαπλών χρήσεων. Μεταξύ των μηχανημάτων υπάρχουν και μικρά χειροδηγούμενα, κατάλληλα για μικρές παραλίες ή για περιπτώσεις που υπάρχουν τοποθετημένα διάφορα αντικείμενα όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες κλπ.
Όλα τα μηχανήματα αναμοχλεύουν την άμμο, την κοσκινίζουν αφαιρώντας και τα πιο μικρά σκουπίδια και την διαστρώνουν. Σε περιπτώσεις ακτών με βότσαλα, χρησιμοποιούνται μηχανήματα αναρροφητικά για την απομάκρυνση των σκουπιδιών. Τα μηχανήματα χαρακτηρίζονται μικρά, μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους ανάλογα με την απόδοση τους η οποία μπορεί να φθάσει και τα 30.000 m²/h. Ο καθαρισμός που περιγράφεται, εκτός από τις θαλάσσιες ακτές, εφαρμόζεται και σε ομαλές αμμώδεις ακτές λιμνών.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Η RAM EUROPE διαθέτει ειδικά μηχανήματα πλωτά, με τα οποία γίνεται σχολαστικός καθαρισμός υδάτινων επιφανειών από επιπλέοντα σκουπίδια ή άλλα υλικά. Ο καθαρισμός αυτός ενδείκνυται για επιφάνειες λιμνών, όπου γίνονται διάφορα αθλήματα αλλά και θαλάσσης σε περιοχές κολύμβησης.
Η RAM EUROPE διαθέτει επίσης πλωτά μηχανήματα τα οποία καθαρίζουν το βυθό και τις ακτές λιμνών από ενοχλητικές βλαστήσεις, όπως καλάμια και άλλα.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ορισμένα από τα μηχανήματα της RAM EUROPE είναι ιδανικά για τον καθαρισμό χώρων αθλήσεως (πχ γήπεδα BEACH VOLLEY) και άλλων ειδικών χώρων εγκαταστάσεων (πχ ιπποδρόμια) που είναι διαστρωμένα με άμμο.

Ανάλογα με την έκταση των χώρων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρά χειροδηγούμενα μηχανήματα, μέχρι και μεγάλα αυτοκινούμενα ή ελκόμενα.

    

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Μερικά από τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους αυτοκινούμενα μηχανήματα καθαρισμού ακτών μπορούν να εφοδιαστούν και με πρόσθετες εξαρτήσεις όπως υδραυλικούς χορτοκοπτικούς βραχίονες, κουρευτικές διατάξεις γκαζόν κ.α.

Με τις εξαρτήσεις αυτές γίνεται εύκολα καθαρισμός χώρων από ανεπιθύμητη βλάστηση, κούρεμα γκαζόν, διαμόρφωση διαχωριστικών ή διακοσμητικών από σειρές δενδρυλλίων ακόμη και κλάδεμα ορισμένων δένδρων ή διαμόρφωση τους.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Τα μηχανήματα καθαρισμού ακτών της RAM EUROPE έχουν τη δυνατότητα αφαίρεσης από αμμώδεις παραλίες πετρών ή άλλων αντικειμένων από βάθους 15-20 cm και δημιουργίας αμιγούς αμμώδους παραλίας.

Εξυπακούεται ότι ο καθαρισμός αυτός γίνεται σε αμμώδεις παραλίες με μεμονωμένα ξένα αντικείμενα.

    

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΩΝ

Μηχανήματα καθαρισμού ακτών της RAM EUROPE μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αφαίρεση ρύπων από κατάλοιπα πετρελαίου όπως πίσσες κ.α. Η εργασία αυτή γίνεται με την εφαρμογή της μεθόδου CLEANMAG που αποτελεί διεθνή ευρεσιτεχνία. Με τη μέθοδο αυτή γίνεται διασπορά ειδικού υλικού το οποίο διασπά και συγκεντρώνει τα κατάλοιπα τα οποία στη συνέχεια αφαιρούνται με αναρρόφηση.

Με τη χρήση αμφίβιων μηχανημάτων η μέθοδος εφαρμόζεται και για τον καθαρισμό θάλασσας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ (ΟΜΠΡΕΛΕΣ, ΚΑΔΟΙ)

Τα αυτοκινούμενα ερπυστριοφόρα μηχανήματα της RAM EUROPE μπορούν να δεχθούν μικρή κιβωτάμαξα (καρότσα) ή πλατφόρμα. Αυτός ο εξοπλισμός, σε συνδυασμό με την ικανότητά τους να κινούνται εύκολα σε αμμουδιές, τα καθιστά ιδανικά για μεταφορές εξοπλισμού ακτών, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, κάδοι απορριμμάτων κλπ.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σε συλλογή απορριμμάτων (άδειασμα κάδων) και μεταφορά τους.