Καθαρισμός 

Πετρελαιοκηλίδων


Η RAM EUROPE δραστηριοποιείται και στον τομέα του καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων.

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Στα πλαίσια του ΠΑΒΕ 2000, χρηματοδοτείται η υπό εκτέλεση έρευνα για την “Προστασία ακτών από πετρελαϊκή ρύπανση με τη χρήση τεχνολογίας CLEANMAG – Κατασκευή πρωτότυπου οχήματος διασκορπισμού και περισυλλογής απορροφητικού υλικού CLEANMAG σε μολυσμένες ακτές”.

Η RAM EUROPE συμμετείχε ως partner στο ερευνητικό πρόγραμμα του Τ.Ε.Ι. Πειραιά για την ανάπτυξη του σκάφους συλλογής πετρελαιοκηλίδων στη θάλασσα με την Μαγνητική Μέθοδο CLEANMAG στα πλαίσια του προγράμματος LIFE 99 της ENV/GR/567 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τίτλο: “Επίδειξη και Εφαρμογή Μεγάλης Κλίμακας της Νέας Μαγνητικής Μεθόδου “CLEANMAG” για τον Καθαρισμό Πετρελαιοκηλίδων από την Θάλασσα”.

Το CLEANMAG είναι ένα νέο υλικό για τον καθαρισμό των πετρελαιοκηλίδων στη θάλασσα με τη μέθοδο του μαγνητικού διαχωρισμού. Το CLEANMAG είναι ένα απορροφητικό υλικό κοκκώδες με μαγνητικές ιδιότητες. Η λειτουργία τη μεθόδου βασίζεται στον “ψεκασμό” του υλικού πάνω στην πετρελαιοκηλίδα (με τη χρήση αεροπλάνων ή πλοίων) και συλλέγεται με τη βοήθεια αντιρρυπαντικών πλοίων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μαγνητικούς ταινιόδρομους.

Το υλικό CLEANMAG μπορεί άμεσα να προσροφήσει πετρέλαιο ενώ συγχρόνως οι κόκκοι του συσσωματώνονται μεταξύ τους λόγω της μαγνητικής ιδιότητάς τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα συμπαγές υλικό το οποίο επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας και μπορεί να συλλεχθεί ακόμη και μετά από μέρες.

Επίσης, εντός του 2003, η RAM EUROPE πρόκειται να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα μελέτης και σχεδίασης πρωτοτύπου μηχανήματος συλλογής πετρελαιοκηλίδων από την ακτή με τη χρήση της μεθόδου CLEANMAG. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, η έμφασή μας είναι στην πρόληψη.

ΧΕΡΣΑΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Α. ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Ερευνητικό Πρόγραμμα Μελέτης και Σχεδίασης Πρωτοτύπου
Μηχανήματος Περισυλλογής Cleanmag στην ξηρά

Σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, δοκιμάζουμε μία νέα μέθοδο πετρελαϊκής αντιρύπανσης CLEANMAG. Η νέα αυτή μέθοδος βασίζεται στις αρχές του μαγνητικού διαχωρισμού διαφόρων αντικειμένων.

Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας γίνεται η εξής:
Αρχικά απαιτείται η επερχόμενη πετρελαιοκηλίδα να φτάσει στις γειτονικές παράκτιες περιοχές. Οι απειλούμενες παραλίες στη συνέχεια θα επικαλύπτονται με στρώμα ειδικού μαγνητισμένου υλικού με την ονομασία CLEANMAG. Η ποσότητα πετρελαίου που θα εκβραστεί στην ακτή θα απορροφηθεί αμέσως από το CLEANMAG. Το απορροφούμενο πετρέλαιο θα παραμείνει στην επιφάνεια της ακτής μέχρι την περισυλλογή του από ειδικό μηχάνημα καθαρισμού ακτών.

Τρόπος διασκορπισμού CLEANMAG

Για να ξεκινήσουμε την κατασκευή του πρωτότυπου οχήματος περισυλλογής CLEANMAG σαν βασικά δεδομένα έχουμε:

1. Την κατάσταση μιας οποιασδήποτε παραλίας.
2. Τις ιδιότητες της επικάλυψης CLEANMAG.
3. Το πάχος, το πλάτος και την τοποθέτηση της επίστρωσης.
4. Τη νέα μέθοδο μαγνητικού διαχωρισμού.
5. Τον συνηθισμένο τρόπο καθαρισμού ακτών που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας.
6. Τους τρόπους διασκορπισμού του CLEANMAG στην ξηρά.

Η εταιρεία μας διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην κατασκευή ερπυστριοφόρων μηχανημάτων με υδραυλική κίνηση. Το μηχάνημα καθαρισμού ακτών BEACH TRACK MULTI θεωρείται το πιο κατάλληλο μοντέλο για σκληρές συνθήκες λειτουργίας.

Ο φορέας αποτελείται από τα εξής μέρη:

1. Βάση μηχανήματος
2. Λαστιχένιες ερπύστριες με ολοκληρωμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης.
3. Χώρος χειριστή.
4. Κινητήρας εσωτερικής καύσης.
5. Υδραυλικό κύκλωμα.

Μηχάνημα περισυλλογής CLEANMAGCLEANMAG
B. MHXANIKH ΜΕΘΟΔΟΣ

Ερπυστριοφόρο μηχάνημα BEACH TRACK MULTI

Μετά από έρευνες και συνεχείς μελέτες του R&D, η εταιρεία μας παρουσιάζει την επέκταση των δυνατοτήτων του γνωστού μηχανήματος με μία γκάμα νέων εξαρτήσεων, ακόμη και αυτοφόρτωσης που σαν σκοπό έχουν την κατά το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των αναγκών οι οποίες εμφανίζονται στην παγκόσμια αγορά.

Πρόκειται για ένα καινούριο φορέα με μεγάλες δυνατότητες για αμφίδρομη κίνηση σε παντός είδους εδάφη, ο οποίος – με κατάλληλες ενέργειες που γίνονται στην εταιρεία μας – φέρει προδιαθέσεις για να δεχθεί διάφορες εξαρτήσεις για την κάλυψη των εκάστοτε αναγκών. Οι προδιαθέσεις αφορούν πλάκες ταχείας συνδέσεως και υδραυλικές αναμονές με ταχυσύνδεσμους για τη σύνδεση διαφόρων εξαρτήσεων.

Λόγω της γεωμετρίας του και της χρήσης των ερπυστριών, το όχημα είναι ιδανικό για κίνηση σε δύσβατες περιοχές ή σε εδάφη με αμμώδη, λασπώδη και χιονισμένη επιφάνεια. Οι διαστάσεις του το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο για τη χρήση εντός και εκτός πόλεων.


Οι εξαρτήσεις που μπορούν να τοποθετηθούν στον φορέα είναι οι ακόλουθες:

1. Μηχανήματα καθαρισμού ακτών.
1.1 Εξάρτηση BEACH 190 (mod. BEACH TRACK MULTI 1.9).
1.2 Εξάρτηση BEACH 210 (mod. BEACH TRACK MULTI 2.1).
1.3 Εξάρτηση αναρροφητική RV-300.
1.4 Εξάρτηση αχιβάδας φυκιών.
2. Εξάρτηση BTM AUTOLOAD for OIL SPILLS.
3. Εξάρτηση κιβωτάμαξας ΚΜ 150.
4. Εξάρτηση εκχιονιστικής λεπίδας και αλατοδιανομέα.
5. Εξάρτηση υδροφόρας FFU 1650.
6. Εξάρτηση χορτοκοπτικού βραχίονα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 +30 22610 34 980